Home » Over mij

Over mij

Mijn naam is Lisabeth Woltjer, ik ben 16 jaar oud, en ik zit in de vijfde klas van het Praedinius Gymnasium in Groningen. Ik woon mijn hele leven al in Usquert, een klein dorpje boven Groningen. Tot nu toe ben ik nog niet buiten Europa geweest, maar zodra ik klaar ben met school wil ik veel meer gaan reizen, en School at Sea is daarin een goede eerste stap.
Ik heb leren zeilen op zeilkamp, bij zeil- en surfschool De Lauwer. Daar ben ik inmiddels al zeven keer geweest, de afgelopen zomer twee weken na elkaar. De rest van de zomervakantie heb ik ook veel gezeild, met een vriendin van mij en in ons eigen zeilbootje op het Leekstermeer. 
Ik heb altijd al veel plezier beleefd aan zeilen, maar de afgelopen jaren wordt dat steeds meer en langzamerhand krijg ik er geen genoeg meer van. Ik weet nog niet wat voor werk ik later wil gaan doen, maar ik ben aan het overwegen om iets met varen te doen, in ieder geval iets met reizen. 

Waarom ik voor school at sea wil gaan

School at sea spreekt mij heel erg aan omdat ik heel graag meer van de wereld wil zien en omdat dit een kans is die ik waarschijnlijk nooit meer krijg op deze fantastische manier. Ik wil veel meer van de wereld zien dan ik tot nu toe heb gedaan Daarnaast denk ik dat ik ongelofelijk veel ga leren: Niet alleen de gewone schoolstof en natuurlijk heel goed zeilen, maar ook heel erg veel over mezelf. 

Feitjes over mij
- Ik ben jarig op 12 augustus
- Ik ben half Duits
- Daarom spreek ik ook Duits
- Ik hou van muziek maken, dansen, tekenen, eigenlijk alle vormen van kunst
- Ik heb nu al heel veel geleerd van SaS
- Ik zit op het Praedinius in 5B
- Ik heb twee konijnen
- Ik heb geen flauw idee wat ik later wil worden